Kaka för kalorirädda

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Kakan heter faktiskt så, fått den av min fars fru. Väldigt god, allra helst efter någon dag.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl rågsikt
  • 2 mosade bananer
  • 75 g grovt hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader.
    2. Rör smör och farinsocker mjukt och smidigt i en bunke. Tillsätt salt, vaniljsocker, bikarbonat och äggulor. Rör så att allt blandas.
    3. Tillsätt mjölk och rågsikt, rör så att det precis blandas. Blanda i de mosade bananerna och hackade chokladen.
    4. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner vitorna i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form (1 1/2 liter), rund eller avlång.
    5. Grädda i 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter, vänd sedan upp på sockrat smörpapper (sockret kan uteslutas). Kakan blir ännu godare efter någon dag.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    jessica-larsen 2 september 2008

    hur många grader skulle ugnen vara på? Lät som en god kaka. jag provar med 175-200??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben