Kaka med chokladkross och philiadelphiaost

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Kan rekommendera att låta kakan stå i kylskåpet över natten. Kakan kallas även som "Chocolate chip cookie dough"

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ½ dl krossad digestivekex
  • 1 dl smält smör
  • 150 g hackad choklad
  • Deg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 msk socker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g choklad skuren i tärningar eller 2 dl chokladpluppar
  • Fyllning
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Botten: Krossa digestivekexen fint Smält smöret och blanda ner det i kexsmulorna Hacka chokladen och blande ner det i kexblandningen Använd en form 20x20 och lägg ner ett bakplåtspapper och smöra den med smält smör Lägg kexblandningen i formen och platta ut den och en bit upp på kanterna Grädda den i ugnen på 175 grader i ca 5 minuter Deg: Vispa rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt vetemjöl och vispa bara tills mjölet har blandat sig i smörsmeten. Hacka chokladen i tärningar eller använd chokladpluppar och blanda ner det i degen. Fyllning: Vispa philiadelphiaost och socker Tillsätt ägg och vaniljsockret och vispa en kort stund Häll ostsmeten över kexbotten Klicka degen över ostfyllningen Grädda i ugn i 175 grader i ca 35 minuter tills den fått fin färg. Låt kallna. Gärna till dagen efter. Dekorera gärna med smält choklad. Skär i ca 25 bitar

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben