Serverar: 25 portioner
Tid: 1 timme 15 minuter
Kan rekommendera att låta kakan stå i kylskåpet över natten. Kakan kallas även som "Chocolate chip cookie dough"
Botten: Krossa digestivekexen fint Smält smöret och blanda ner det i kexsmulorna Hacka chokladen och blande ner det i kexblandningen Använd en form 20x20 och lägg ner ett bakplåtspapper och smöra den med smält smör Lägg kexblandningen i formen och platta ut den och en bit upp på kanterna Grädda den i ugnen på 175 grader i ca 5 minuter Deg: Vispa rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt vetemjöl och vispa bara tills mjölet har blandat sig i smörsmeten. Hacka chokladen i tärningar eller använd chokladpluppar och blanda ner det i degen. Fyllning: Vispa philiadelphiaost och socker Tillsätt ägg och vaniljsockret och vispa en kort stund Häll ostsmeten över kexbotten Klicka degen över ostfyllningen Grädda i ugn i 175 grader i ca 35 minuter tills den fått fin färg. Låt kallna. Gärna till dagen efter. Dekorera gärna med smält choklad. Skär i ca 25 bitar