Kakis vegetariska chilipizzabullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Vegetariska, smakrika och mjölkfria pizzabullar

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g margarin
  • 5 dl sojamjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • Ca 13 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1,5 dl tomatketchup
  • 1 dl chilisås
  • 1 röd chili
  • 1 burk champinjoner
  • Ca 200 g quornbitar
  • Ca 150 g riven lagrad ost
  • 2 msk pizzakrydda
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervärme. Smula i jästen och häll i salt och socker. Rör om tills jästen löser sig. Tillsätt ägget och 11 dl av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
    2. Låt degen jäsa i 30 minuter. Bland under tiden ihop ketchupen och chilisåsen. Hacka chilin i så små bitar som möjligt och bland ner i såsen.Ta quornbitarna och skär ner dem i något mindre bitar.
    3. Sätt ugnen på 225°.
    4. Arbeta degen därefter på mjölad yta. Dela degen mitt itu. Kavla ut degen till två rektanglar, ungefär 5 mm tjock.
    5. Bred på tomat/chilisåsen på rektanglarna, men lämna 1 cm fri på ena långsidan. Strö på champinjoner, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta.
    6. Skär rullen i 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägget. Strö också på ost och krydda, om så önskas.
    7. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
    8. Servera bullarna varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben