Kakor med chili- och hallonsylt

Serverar: 40 portioner

Syltkakan får ett lyft upphottad med chili.

Ingredienser

  • Chili- och hallonsylt
  • 3-4 röda chilifrukter, urkärnade och finhackade
  • 400 g hallon
  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Deg
  • 3/4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sylt:
    2. Koka finhackad chili, hallon och vatten i en kastrull i 5 minuter. Tillsätt sockret och låt sylten koka ytterligare 10 minuter.
    3. Kakor:
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Nyp ihop socker, mjöl och smör. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Rulla kulor, stora som köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    6. Gör fördjupningar med hjälp av tummen och klicka sylt i groparna. Du kan också använda en kork eller liknande för att göra fina gropar i kakorna.
    7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben