Kakvåfflor

Till Marie Bebådelsedag, Våffeldagen! Gott och friskt att bjuda på!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g margarin, smält
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 5 gelatinblad
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
    2. Vispa grädde och äggvitor var för sig. Rör äggulor och socker vitt. Tillsätt citron och gelatin. Vänd ned grädde och sist äggvitor. Ställ i kylen.
    3. Vispa ägg och socker vitt till våfflorna. Blanda de torra ingredienserna och rör ned. Rör ned margarinet.
    4. Grädda våfflor, låt dem svalna på galler. Bred citronfromage som mellanlägg. Sikta florsocker över och låt kallna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben