Kakvåfflor, glutenfria

Serverar: 7-8 portioner

Tid: 30 minuter

Nytt recept

Ingredienser

  • 3½ dl glutenfritt mix
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g mjukt smör eller
  • 1 1/4 dl flytande margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 dl mjölk eller mjölkersättning
  • ½ msk fett
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjölmixen och blanda ner bakpulvret. Rör fettet med sockret till en luftig massa. Tillsätt äggen och citronskalet. Sikta i mjölmixen och rör om medan du häller i mjölken.
    2. Värm våffeljärnet och pensla de första laggen med fett. Grädda som vanligt till lagom färg.
    3. Servera de nygräddade våfflorna precis som de är eller med sylt och grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (1)

    aattaa 1 mars 2010

    jättegoda våfflor,gjorde dom i helgen blev mycket uppskattade. Fem stjärnor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben