Kalas africana med paprikaris
Serverar:
4 portioner
Inte provat än...
Ingredienser
500 g kassler
3 dl kokosmjölk
1 tsk curry
saft av 1 apelsin
2 msk mango chutney
salt
peppar
1 banan
ev maizena redning för ljusa såser
30 g pinjenötter
koriander
Paprikaris
1 gul lök
2 paprikor
3 dl ris
6 dl grönsaksbuljong
2 krm salt
Instruktioner
Börja med riset. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i lite matfett några minuter.
Tillsätt ris, buljong, vatten och salt. Rör om. Låt riset koka under lock ca: 18-20 minuter, eller enligt förpackningens anvisningar.
Skiva kasslern.
Vispa samman kokosmjölk, curry, pressad apelsinsaft och mango chuntey i en låg panna. Lägg ner kasslern och låt allt puttra ca: 5-6 minuter.
Skala och skiva bananen. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Lägg ner bananskivorna i kasslergrytan och låt dem puttra med några minuter. Smaka av
Om man vill ha tjockare sås kan man reda av den med lite maizenaredning och ljusa såser.
Strö över pinjenötter och färsk koriander.
Liknande recept
Larsas africana
3.5
30 min
2
1
Africana toast
20 min
2
1
Kyckling africana
4.6
30 min
4
8
Fläskfilè africana med banan
4.3
4
3
Kalasbiffar med paprikaris
45 min
4
Ingas Kyckling Africana
4.5
45 min
4
2
Havrebollar med juice
5
15-40
1
Mormors mjuka pepparkaka
4.7
1 h
12-15
1
Ostpaj
4.8
30 min
6
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!