Fläskfilè africana med banan

Serverar: 4 portioner

Har inte hunnit göra detta ännu.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilè
  • 2 msk flytande margarin
  • 3 - 5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 mosad banan
  • 1 banan i skivor
  • 1 dl jordnötter
  • Servera till
  • 4 port kokt couscous
  • 1 röd paprika i tärningar
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilè i ca 2 cm tjocka skivor. Fräs filèskivorna i hälften av matfettet i en stor stekpanna. Salta, peppra och ta upp på ett fat. Fräs curry i resten av fettet. Tillsätt vitlök, grädde och den mosade bananen och låt det sjuda i ett par minuter.
    2. Lägg i köttet och låt det bli genomvarmt, koka inte för länge. Smaka eventuellt av med lite salt och pressad citron. Lägg på bananskivor och nötter.
    3. Servera med couscous blandad med paprikan och persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    shibicaras 1 mars 2009

    Lätt och göra och smakar god. Jag tycker man kan minska lite på curryn,så bananerna gör sin rätt./Carina

    bibbilejon 29 oktober 2010

    Receptet uppskattades av hela familjen och jag lär göra om det flera gånger.

    misslindis 29 maj 2011

    Dottern frågade om inte jag kunde komma och laga mat på hennes skola och resten av släkten sa bestämt att det inte var sista gången jag lagade denna rätten...men nästa gång får vi inte glömma Mango chutney till ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben