En smaskig gratäng som är lätt att göra och väldigt god.
Ingredienser
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
Salt
Seppar
1 tsk röd curry
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
2 dl grädde
2 msk mango chutney
2-3 bananer
100 g gorgonzolaost
Instruktioner
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Smält matfettet i en stekpanna coh bryn skivorna ett par minuter på varje sida. Salta, peppra coh strö över curryn.
Ta upp köttet och lägg i en ugnssäker form. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs dem lätt i stekpannan, späd med grädden och rör i mango chutney. Låt sjuda ett par minuter.
Häll paprikaröran över fläskfilén.
Skala och skär bananerna i skivor. Lägg dem över köttet och strö på riven gorgonzola.
Sätt in formen i 250 grader och gratinera tills osten smält ner och fått lite färg.
Servera med ris, couscous eller pasta och en sallad.
Detta blev verkligen supergott! Rekommenderar receptet. Kommer att göra många gånger.
Jätte gott:) Tack för ett nytt bra och enkelt recept. Tog en gul,röd,grön paprika och 3 dl lagalätt. Vi hade ris till. Mumms ni måste prova.
SuperGott!!👍👍 En jättegod gratäng, enkel att tillaga och en suverän bjudningsrätt!!
Jättegott var detta, jag hade ingen curry hemma så jag tog en krydda som heter india tikka masala istället. en 4 i betyg! :)