Fläskfilé med gorgonzolagratinerade bananer

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En smaskig gratäng som är lätt att göra och väldigt god.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Seppar
  • 1 tsk röd curry
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 2 dl grädde
  • 2 msk mango chutney
  • 2-3 bananer
  • 100 g gorgonzolaost
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Smält matfettet i en stekpanna coh bryn skivorna ett par minuter på varje sida. Salta, peppra coh strö över curryn. Ta upp köttet och lägg i en ugnssäker form. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs dem lätt i stekpannan, späd med grädden och rör i mango chutney. Låt sjuda ett par minuter. Häll paprikaröran över fläskfilén. Skala och skär bananerna i skivor. Lägg dem över köttet och strö på riven gorgonzola.
    2. Sätt in formen i 250 grader och gratinera tills osten smält ner och fått lite färg.
    3. Servera med ris, couscous eller pasta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Gnagett 13 september 2008

    Detta blev verkligen supergott! Rekommenderar receptet. Kommer att göra många gånger.

    epi 8 mars 2009

    Jätte gott:) Tack för ett nytt bra och enkelt recept. Tog en gul,röd,grön paprika och 3 dl lagalätt. Vi hade ris till. Mumms ni måste prova.

    CarlEdvin41 24 oktober 2013

    SuperGott!!👍👍 En jättegod gratäng, enkel att tillaga och en suverän bjudningsrätt!!

    loppan35 26 maj 2014

    Jättegott var detta, jag hade ingen curry hemma så jag tog en krydda som heter india tikka masala istället. en 4 i betyg! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben