Kalasfärs

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Prova gärna detta recept.

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 750 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 msk senap
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk oregano
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Fyllning
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk matfett
  • 125 g rökt skinka
  • 3 tomater
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Låt ströbrödet svälla i vatten och grädde i 5 minuter. Rör i färs, ägg, senap, chilisås och kryddor. Skiva svampen och stek i matfett. Lägg hälften av färsen i en form, gärna med löstagbar botten. Lägg på champinjoner och skinka. Fyll på med resten av färsen och grädda i 200 grader, 40 minuter. Lägg på skivade tomater och ost och grädda i ytterligare 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben