Kalasfärs

Serverar: 6 portioner

Vill ha...

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 750 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk senap
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g champinjoner
  • 100 g rökt skinka
  • 10 körsbärstomater
  • 1 dl riven ost
  • Garnera med
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i vatten och grädde i 5 minuter. Rör i köttfärs, ägg, finstrimlad purjolök, senap och chilisås. Späd med mjölk till lagom konsistens och krydda med oregano, salt och peppar. Blanda i skivade champinjoner, spara några till garnering, och strimlad skinka. Lägg färsen i en smord ugnsfast form och baka i ugn i 40 minuter. Lägg på resten av svampen, delade tomater och strö över ost. Gratinera i 250°, 20 minuter. Garnera med kryddgrönt.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    1 h 15 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben