Kalaskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Allt i en form! Supergott!

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 250 g kycklingstrimlor ( Kronfågel ) eller strimlad kycklingfilé
  • 75 g rökt tärnad skinka
  • 1 knippa lätt förvälld grön sparris
  • 1 röd paprika i tärningar
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 dl riven ost
  • 1 dl majonnäs
  • 2 ägg, gulor + vitor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Garnering: Persilja
  • Instruktioner

    Lägg riset i en smord ugnssäker form. Stek kycklingstrimlorna, tillsätt rökt skinka, sparris i mindre bitar, paprika och persilja och fräs samman. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran över riset. Strö över riven ost. Blanda majonnäs, gulor, vinäger, salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i såsen. Gratinera i 225° ca 20 min eller tills allt har fått vacker färg och är genomvarmt. Strö över hackad persilja. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben