Kalaskyckling med krisp

Serverar: 4 portioner

En god och fin bjudrätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ½ mango
  • 100 g Gorgonzolaost
  • salt
  • peppar
  • 1 ½ dl cornflakes
  • 1 dl riven vällagrad ost
  • Sås
  • ½ mango
  • ½ chilipeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk mango chutney
  • skal från en ½ lime
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Skär ett djupt snitt längs med filéernas långsida. Kärna ur och skala mangon, skär den i mindre bitar. Tryck in en bit gorgonzola och några bitar mango i fickorna på filéerna. Salta och peppra runtom. Lägg filéerna på en plåt med bakpapper eller i en ugnssäker form. Krossa cornflakes i en mortel och blanda med osten. Tryck på blandningen ovanpå filéerna som ett täcke. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Täck ev med aluminiumfolie så att det inte bränns.
    2. Sås: Hacka resterande av mangon. Hacka chilipepparen fint. Fräs chili och mango i matfettet, ta från värmen och strö över maizena. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, mango chutney och limeskal. Låt såsen koka samman under omrörning 5-10 minuter. Mixa såsen med en handmixer, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben