Har fâtt detta recept av en vän här nere pâ Gran Canaria,en god maträtt och nyttig.
Ingredienser
1 kg kalkonkotletter
3 potatisar
2 gul lök
2 morötter
2 grön paprika
5 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
1 citron (saften)
1 msk timjan
1 msk basilika
Olivolja
Svartpeppar
Salt
Instruktioner
- Börja med att sätta pâ ugnen 200º.
Tag en skâl och blanda lite olivolja, timjan, basilika, saften från citronen och lite svartpeppar. Lägg i kalkonköttet och blanda om.
- Tag fram en ugnssäker form,skala och skiva potatisen lägg i formen. Fortsätt sedan med hackad lök och paprikan som du skär i stänger. Där efter morötterna även dom i fina stänger,lägg på vitlöksklyftorna och salta. Häll på hälften av vinet, täck över med aluminiumfolie,och in i ugnen i 25 minuter.
- Tag ut formen lägg på köttet och resten av vinet på med folien och ytterligare 25 minuter. När det återstår 5 minuter tag av folien höj temperaturen så köttet får lite färg.
Smaklig måltid.
Liknande recept
Kommentarer (0)