Marinerade kalkonkotletter

Serverar: 6 portioner

Kalkon är ett magert kött med mycket rik smak. Dessa grillade kotletter med stänk av citrus smakar gott alla tider på året.

Ingredienser

  • 6 kotletter av kalkonbröst
  • Marinad
  • ½ dl färskpressad citron
  • ½ dl färskpressad lime
  • ½ dl honung
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda citronjuice, limejuice, honung, vitlök, oregano, timjan, rosmarin, svartpeppar och cayennepeppar väl i en skål. Ställ ½ dl av marinaden åt sidan. Lägg i kalkonkotletterna och vänd dem i marinaden. Täck över med plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter.
    2. Hetta upp grillen till medelvärme och placera kotletterna på gallret. Spara marinaden.
    3. Sätt in kotletterna i ugnen ca 10 cm från grillelementen. Vänd dem en gång och pensla med den sparade marinaden. Grilla dem i totalt ca 10 minuter eller tills köttet inte längre är rosa. Lägg upp de nygrillade kotletterna på ett fat och servera genast. Häll ut den återstående marinaden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben