Asiatisk kalkonwok

Serverar: 4 portioner

Saftigt kalkonkött och fräscha grönsaker som snabbt steks i woken - det asiatiska köket ger oss massor av idéer och möjligheter.

Ingredienser

  • 400 g kalkonkotlett
  • 1 knippa vårlök
  • 300 g sockerärter
  • 150 g sojaböngroddar
  • 1 knippa persilja
  • 150 g minimajs på burk
  • 3 msk olja
  • 1 1/4 dl kycklingbuljong
  • 2 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i en halv cm breda strimlor. Ansa och skölj vitlöken och skär den i tunna ringar.
    2. Ansa och skölj sockerärterna. Skölj sojaböngroddarna och låt dem rinna av. Ansa, skölj och hacka persiljan fint. Låt minimajsen rinna av.
    3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sockerärterna och låt dem sjuda i 2 minuter. Spola dem under kallt, rinnande vatten och låt dem rinna av.
    4. Hetta upp oljan i en wok eller i en stor stekpanna. Bryn köttet kraftigt runt om under omrörning. Ta upp köttet och ställ det åt sidan.
    5. Lägg ner grönsakerna och bryn dem under omrörning i 2 minuter. Häll över buljongen. Tillsätt köttet och sjud upp. Låt sjuda ca 2 minuter tills köttet inte längre är rosa. Smaka av med soja, salt och peppar. Strö över persilja och serverea genast.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben