Kall ädelostsås

Serverar: 4-6 portioner

Det här receptet har jag fått av min sons styvmor - supergod till grillat

Ingredienser

  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st Kvibille gräddädel (en sån trekant som är färdigpackad)
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • Ca 20-25 gröna oliver med pimiento
  • Instruktioner

    1. Riv osten, hacka oliverna fint. Krossa vitlöken. Rör ihop allt tillsammans med creme fraiche och gräddfil.
    2. Man får ju så klart smaka sig fram vad gäller ost, vitlök och oliver men enligt de här måtten så blir såsen jättegod. Ännu godare är den dagen efter när det fått stå och "gottat" till sig lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 17 juli 2008

    Jag älskar kalla såser! Den här var perfekt till grillat kött. Nästa gång ska jag dock ta mindre oliver. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben