Kall dragonkyckling i valnötssås

Serverar: 4 portioner

342 kalorier per portion Den lite annorlunda såsen baseras på valnötter. Det blir fantastiskt gott till tomater och örter. Lägg på kalorier om du vill servera ris till.

Ingredienser

  • 8 kycklingfiléer
  • 1 kruka dragon
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Sås
  • 100 g valnötter
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 3 tomater
  • 1 kruka dragon
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form, plocka bladen från dragonen och strö över. Ringla över oljan, salta och peppra. Ugnsbaka kycklingen mitt i ugnen 25 minuter.
    2. Sås:
    3. Koka upp vatten och kycklingfond, skölj och klyfta tomaterna. Plocka bladen från dragonen. Plocka och hacka persiljan. Pressa citronjuicen och skala vitlöken. Tillsätt alla ingredienser samt olja i en kastrull, mixa till en slät sås med stavmixer, salta och peppra.
    4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    5. Skiva och fördela kycklingen på tallrikar, häll över valnötssåsen och servera med ris.

    Liknande recept

    4
    10 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben