Kall sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God till kebab, grillat, räksallad

Ingredienser

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk råsocker eller honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk tandoori kryddpuré
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 krm peppar
  • 1 krm chili
  • Instruktioner

    1. Skala och skär vitlöksklyftan och mosa den med knivens egg tillsammans med olivoljan, så att den blir puréartad. (På så sätt så exiterar inte vitlöks smaken så stark utan den smakar naturligt). Blanda detta i creme fraiche. Tillsätt socker / honung i blandningen för att känna sälta samt sötman.
    2. Tillsätt peppar, chilin, tandooripuré och tomat purén och blanda väl. Kyl den så den blir kall och tillsätt endera grädde eller mjölk efter behag.
    3. Smaka av och tillsätt mer vitlök eller chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Pannbiff med lök
    Pannbiff med lök är en klassisk svensk middagsrätterna. Här med smö...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben