Kall sås

Serverar: 4 portioner

God kall sås till kött och kyckling.

Ingredienser

  • 1-2 vitlöksklyftor
  • färsk persilja
  • 1-2 msk vatten
  • 50 g smör eller margarin
  • 50 g färskost (naturell)
  • 1-2 tsk citronjuice
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Sätt fram smöret, så det får rumstemperatur. Mixa vitlöksklyftorna och den färska persiljan i en mixer eller matberedare. Häll i vattnet och smöret och blanda väl. Häll därefter i färskosten och citronjuicen. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen i ca. 15 min innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Pannbiff med lök
    Pannbiff med lök är en klassisk svensk middagsrätterna. Här med smö...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben