Kållåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

MUMS! Jättegod kållåda som är enkel att göra och smakar helt underbart. Kan varmt rekommendera denna rätt.

Ingredienser

  • 8 hg strimlad vitkål
  • l l buljong (tärning) eller vatten
  • 4 hg blandfärs
  • ½ dl kokt matris
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl buljong eller vatten från kålen
  • 3-4 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk sirap
  • 2 msk smör eller margarin, till stekningen
  • Instruktioner

    1. Förväll kålen i buljong eller vatten med lite salt. Låt den rinna av och spara kokspadet. Bryn kålen i matfett.
    2. Lägg ströbrödet i cirka 2 dl kallt kokspad. Blanda ner kokt ris, salt, peppar, ägg och färs och blanda väl. Färsen ska vara lös.
    3. Rör ner färsen i kålen och bred ut blandningen i en smord ugnssäker form. Strila lite sirap över och sätt in i 175 graders ugn i cirka 50-60 minuter. Täck med folie om kålen börjar bli för brun. OBS! Grädda i nedre delen av ugnen.
    4. Tips! Servera kållådan med kokt potatis, lingonsylt och om du önskar, en skysås. MUMS! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hnord 2 oktober 2009

    Hej. Gjorde denna kållåda i dag. Den var verkligen god. Här ser ni en bild också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben