Finsk kålpudding

Tid: 1 timme 30 minuter

Vi kallar denna rätt för kållåda, en traditionel finsk rätt, mättande och god

Ingredienser

  • ½ dl ris
  • 1 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 500-700 gram köttfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kålhuvud (medelstort)
  • 1 ½ köttbuljong
  • ca 6 hela svartpepparkorn
  • (2 kryddpepparkorn)
  • Salt
  • 3 msk mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Strimla kålen ganska smått. Koka riset med köttbuljong nästan klart i en stor gryta eller kastrull. Under tiden bryn köttfärsen tillsammans med löken, salta och peppra.
    2. Lägg kål över riset i omgångar, salta lite och smula en del av buljongtärningar på vaje varv samt svartpepparkorn eventuellt kryddpepparkorn, upprepa tiils all kål är i grytan, rör om mellan varven ända från botten så att riset inte fastnar i botten.
    3. Lägg på locket och låt puttra tills kålen har mjuknat, rör om ganska ofta Blanda köttfärsen i. Till sist rör du i mörk sirap (efter smak, jag vill gärna, att det smakar lite sött) Koka inte efter att du tillsatt sirap. Om det är mycket vätska, kan du ösa med hålslev allt i en smord ugnsform och låt stå i 175 grader ca en timme. Rör om ibland så bryns rätten bäst.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben