Kålpudding

Serverar: 4 portioner

En klassik kålpudding, vad finns det mer att tillägga?

Ingredienser

  • 800 g vitkål
  • 2 gula lökar
  • 400 g nötfärs, max 10 %
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 3 tsk timjan
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 3 msk soja
  • Vitlökskrydda
  • Sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet, och blanda ner sojan, rör om.
    3. Blanda färsen med tomaterna, salt, kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnssäker form, översta lagret skall vara kål. Häll över lite sirap. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 min.
    4. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250°. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 min. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben