Kålpudding när den är som bäst
Äntligen har jag hittat ett underbart recept på denna underbara rätt.
Ingredienser
1 vitkålshuvud ca 1 kg
500 g fläskfärs
1 ½ dl grädde
1 ägg
½ dl kallt vatten
1 gul lök (finhackad)
3 msk ströbröd
½ burk 125 g = 62,5 g ansjovisfilé
3 msk sirap
2 msk flytande kalvbuljong
1 msk soja
1 msk sirap
Mald kryddpeppar
Salt
Peppar
smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner.
Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, anjovis,ägg grädde, buljong, sirap och kryddpeppar.
Skala och riv löken fint, mjukstek löken tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.
Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter,
- Servera med potatis och lingonsylt
Liknande recept
Kommentarer (6)
Relaterade Artiklar
Maten här och där
Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...
Det här va supergott, kan verkligen rekomenderas
Tack för din kommentar!!! Kul att du tyckte det var gott! Ha en fortsatt skön söndag! Mvh Helén
Det var jättegott, idag ska vi göra det för andra gången! Perfekt i lunchlådan oxå!
mums!! Tackar :)
Jättegott. Dubblade mängden denna gång till 3 formar.Står nu inne i varmluftsugn.Blir säkert lika gott som sist. MoU
Detta måste alla levande varelser smaka. Så jädrans gott.