Kålpudding när den är som bäst

Serverar: 4 portioner

Äntligen har jag hittat ett underbart recept på denna underbara rätt.

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud ca 1 kg
  • 500 g fläskfärs
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 ägg
  • ½ dl kallt vatten
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 3 msk ströbröd
  • ½ burk 125 g = 62,5 g ansjovisfilé
  • 3 msk sirap
  • 2 msk flytande kalvbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  • Mald kryddpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, anjovis,ägg grädde, buljong, sirap och kryddpeppar. Skala och riv löken fint, mjukstek löken tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter,
    2. Servera med potatis och lingonsylt

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (6)

    maggan123 9 januari 2011

    Det här va supergott, kan verkligen rekomenderas

    halen6966 9 januari 2011

    Tack för din kommentar!!! Kul att du tyckte det var gott! Ha en fortsatt skön söndag! Mvh Helén

    Myran_82 4 maj 2011

    Det var jättegott, idag ska vi göra det för andra gången! Perfekt i lunchlådan oxå!

    nanna03 22 mars 2012

    mums!! Tackar :)

    mals46 25 mars 2012

    Jättegott. Dubblade mängden denna gång till 3 formar.Står nu inne i varmluftsugn.Blir säkert lika gott som sist. MoU

    Jorma Rinne 12 november 2020

    Detta måste alla levande varelser smaka. Så jädrans gott.

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben