För dig som kör med lchf menyn och saknar potatis i gratängen. Prova med kålrabbi i stället, det blir lika gott.
Ingredienser
2½ dl grädde
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
Peppar
Smör
½ kg kålrabbi
2 morötter
Instruktioner
- Värm ugnen till 225º.
Skala och skiva kålrabbi, klyfta lök och slanta morötterna.
- Lägg allt ii en kastrull tillsammans med lite salt och låt koka några minuter, den ska vara al dente.
- Sila av kokvattnet och lägg över allt i en ugnsfast form.
Slå på grädden, krossad vitlök, salta och peppra samt strö över lite parmesanost. Klicka ev. över några smörklickar.
- Grädda gratängen i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg ca 15-20 minuter.
- Gott som tillbehör till klyckling eller en köttbit.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Blev jättegod. Men förstod inte receptet att hälla av kokvattnet!!! Gjorde annat och gräddade i koket av grädden, och blev jättegod. Lena
Jag har ändrat lite i beskrivningen. evaldo