Kålrabbigratäng

Serverar: 2 portioner

För dig som kör med lchf menyn och saknar potatis i gratängen. Prova med kålrabbi i stället, det blir lika gott.

Ingredienser

  • 2½ dl grädde
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • Smör
  • ½ kg kålrabbi
  • 2 morötter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225º. Skala och skiva kålrabbi, klyfta lök och slanta morötterna.
    2. Lägg allt ii en kastrull tillsammans med lite salt och låt koka några minuter, den ska vara al dente.
    3. Sila av kokvattnet och lägg över allt i en ugnsfast form. Slå på grädden, krossad vitlök, salta och peppra samt strö över lite parmesanost. Klicka ev. över några smörklickar.
    4. Grädda gratängen i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg ca 15-20 minuter.
    5. Gott som tillbehör till klyckling eller en köttbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lena4 18 november 2011

    Blev jättegod. Men förstod inte receptet att hälla av kokvattnet!!! Gjorde annat och gräddade i koket av grädden, och blev jättegod. Lena

    evaldo 18 november 2011

    Jag har ändrat lite i beskrivningen. evaldo

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben