199 kalorier per portion
Härlig, mild gratäng med örter och knaprig yta.
Gott till fisk, kyckling eller kotlett.
Ingredienser
600 g kålrabbi
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 tsk flingsalt
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 skiva vitt bröd
50 g mager riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala kålrabbin med kniv eller potatisskalare, skiva den tunt.
Plocka och hacka örterna, spara ½ dl till senare.
- Lägg skivorna i en liten ugnsform, strö över örter, salt och häll på grädde. Grädda mitt i ugnen 35 minuter.
Ta ut gratängen och höj värmen till 250 grader.
- Smula eller hacka brödet, blanda med den rivna osten och resten av örterna.
Strö över blandningen över gratängen och gratinera den gyllene i ugnen 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)