Kalventrecote med klyftpotatis och lök-crème fraiche

Serverar: 4 portioner

När bara det bästa är gott nog! Dryckestips! Härligt goda och vinvänliga smaker som vi med fördel serverar med ett medelfylligt och fruktigt rött vin från Italien. Copertino Rosso (artikelnummer 2077) är kryddig med frisk syra och lång eftersmak av körsbär och ek.

Ingredienser

  • 750 g kalventrecôte
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Klyftpotatis
  • Olja, att bryna och steka i
  • 10 potatisar, tvättade, oskalade och delade i klyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Lök-crème fraiche
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 °C.
    2. Låt köttet ligga i rumstemperatur 2–3 timmar innan tillagningen.
    3. Skär i fyra biffar och bryn dem hastigt i oljad stekpanna. Salta och peppra. Stek färdigt biffarna i ugnen på 150 °C i 4-5 minuter, eller tills köttets innertemperatur nått upp till 55 grader.
    4. För bästa stekyta, bryn i het panna och bara några biffar åt gången. För mycket kött i pannan sänker temperaturen och gör att köttet kokar snarare än bryns.
    5. Klyftpotatis: Salta och peppra potatisklyftorna och lägg dem på en oljad ugnsplåt. Stek dem mjuka och gyllenbruna i ugnen, cirka 30 minuter.
    6. Lök-crème fraiche. Fräs den strimlade rödlöken. Tillsätt vitvinsvinäger, socker och lite salt. Låt svalna. Blanda i crème fraiche och skeda blandningen över biffarna.
    7. Servera biffarna med klyftpotatisen och lök-crème fraiche. Bjud gärna en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben