Kaneldoftande rabarberkaka

En väldigt god rabarberkaka

Ingredienser

  • 100 g rumstempererat smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 3 - 4 st rabarberstjälkar
  • 1 msk strösocker att strö över kakan
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 - 2 msk kallt vatten
  • ( 1-2 droppar röd karamellfärg)
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, vispa kraftigt Blanda mjöl, bakpulver, kanel. Tillsätt det plus gräddfilen i äggsmeten. Rör om
    2. Häll i smord bröad rund form ( 22 cm) Skala och skiva rabarbern och stick ner dem i smeten. Strö över strösocker.
    3. Gräddas mitt i ugnen i 175 grader ca 40 minuter
    4. Blanda till glasyren, bred el ringla över kakan när den svalnat

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    imminn 5 februari 2010

    Hur mycket rabarber ska det vara och varför står sockret och gräddfilen på två ställen? MVH//Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben