Serverar: 50-60 portioner
En lättbakad och god småkaka med smak av kanel. Det går lika bra att byta ut kanel mot kardemumma.
Ingredienser
300 g smör
7 msk socker
2 ½ dl havregryn
1 ½ tsk vaniljsocker
Ca: 4 ½ dl mjöl
Garnering
Socker
Kanel eller kardemumma
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst.
Tillsätt havregryn, vaniljsocker och mjöl.
Arbeta ihop en smidig deg.
- Gör en blandning efter eget tycke och smak av socker, kanel eller kardemumma.
- Rulla små bollar som doppas i kanelblandningen.
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och tryck till kakorna lite extra.
- Grädda i 200º i 8-10 minuter. Håll koll på kakorna.
Jag gräddar på andra falsen nedifrån.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Tjenare tjejen! Tusen tack för ett kanon recept, kanon enkel att göra absolut värld högsta betyget... Så nu hoppas jag att de räcker länge... Kram Lena
Jättegoda kakor!
Synd att inte fler har bakat dessa kakor, de är ENORMT goda och lättbakade. Dessa ska jag baka flera gånger, lita på det!