Kaneldoppade mörkakor

Serverar: 50-60 portioner

En lättbakad och god småkaka med smak av kanel. Det går lika bra att byta ut kanel mot kardemumma.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 7 msk socker
  • 2 ½ dl havregryn
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Ca: 4 ½ dl mjöl
  • Garnering
  • Socker
  • Kanel eller kardemumma
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, vaniljsocker och mjöl. Arbeta ihop en smidig deg.
    2. Gör en blandning efter eget tycke och smak av socker, kanel eller kardemumma.
    3. Rulla små bollar som doppas i kanelblandningen. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och tryck till kakorna lite extra.
    4. Grädda i 200º i 8-10 minuter. Håll koll på kakorna. Jag gräddar på andra falsen nedifrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lena 24 november 2009

    Tjenare tjejen! Tusen tack för ett kanon recept, kanon enkel att göra absolut värld högsta betyget... Så nu hoppas jag att de räcker länge... Kram Lena

    karo99 9 december 2009

    Jättegoda kakor!

    bjboman 24 juli 2013

    Synd att inte fler har bakat dessa kakor, de är ENORMT goda och lättbakade. Dessa ska jag baka flera gånger, lita på det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben