Dinkelmuffins med mörk choklad

Serverar: 12-24 portioner

Chokladen kan bytas ut mot kaneldoppade äpplebitar eller torkad frukt.

Ingredienser

  • 1 dl smält smör
  • 1,5 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl soja- eller havremjölk
  • 100 g krossad mörk choklad
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200°. Vispa socker och ägg pösigt.Tillsätt smör. Blanda ihop mjöl,vaniljsocker, bakpulver och choklad och vänd försiktigt ner i äggsmeten Späd med sojamjölken. Ställ ut 12 mindre muffinsformar eller 6-8 stora på en bakplåt. Fyll dem till 3/4 med smet. Grädda i 15 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben