Kanelkryddad fruktsallad med dinkel

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 2 dagar 12 timmar

En härlig och god fruktsallad som du både kan äta till efterrätt, mellanmål och som frukost. Har tyvärr ingen bild.

Ingredienser

  • 2 dl dinkelkorn
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl hallon
  • 1 äpple
  • 1 banan
  • 1 päron
  • 1 apelsin
  • 0,5 dl mandel, hackad
  • 1 msk fruktsocker
  • Kanel
  • Instruktioner

    Skölj dinkelkornen ordentligt. Låt dem ligga i blöt över natten och koka sedan på svag värme i ca 30 minuter eller tills kornen känns lagom mjuka. (Du kan också koka utan blötläggning i 40 minuter.) Häll upp i en skål och strö över socker och kanel. Pressa saften ur apelsinen och häll saften över dinkel och blanda runt. Skär resten av frukten i bitar och blanda ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben