Kanelrutor med vit choklad

Serverar: 20 portioner

Härliga rutor som toppas med söt/syrlig topping av vit choklad och lime.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Topping
  • 300 g vit choklad
  • 3 lime
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 20-25 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen. Blanda ner kakao, socker, kanel och ägg. Tillsätt mjöl och rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Kakan får gärna vara lite fuktig i mitten. Låt kakan kallna.
    4. Hacka chokladen. Riv skalet av 1 lime och pressa ur saften. Koka upp grädden och låt smöret smälta i den. Ta kastrullen från värmen, rör i choklad, limeskal och -saft. Låt svalna. Låt krämen stå kallt tills den blir bredbar, ca 1 timme.
    5. Bred limekrämen över kakan och lägg på valnötterna, jämnt fördelade. Låt kakan stå kallt över natten. Skär kakan i portionsbitar och garnera med lime i tunna klyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben