Härliga rutor som toppas med söt/syrlig topping av vit choklad och lime.
Ingredienser
150 g smör
1 dl kakao
2½ dl socker
1 tsk malen kanel
2 ägg
2 dl vetemjöl
Topping
300 g vit choklad
3 lime
1 dl vispgrädde
50 g smör
20-25 g valnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, ta från värmen. Blanda ner kakao, socker, kanel och ägg. Tillsätt mjöl och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Kakan får gärna vara lite fuktig i mitten. Låt kakan kallna.
Hacka chokladen. Riv skalet av 1 lime och pressa ur saften. Koka upp grädden och låt smöret smälta i den. Ta kastrullen från värmen, rör i choklad, limeskal och -saft. Låt svalna.
Låt krämen stå kallt tills den blir bredbar, ca 1 timme.
Bred limekrämen över kakan och lägg på valnötterna, jämnt fördelade. Låt kakan stå kallt över natten.
Skär kakan i portionsbitar och garnera med lime i tunna klyftor.