Kanelstekta farinäpplen med youghurt

Serverar: 4 portioner

Söta äpplen stekta i socker och kanel serveras med syrlig yoghurt som frisk kontrast.

Ingredienser

  • 4 stora äpplen, i tärningar
  • 2–3 dl havregryn
  • Malen kanel
  • 4 msk farinsocker
  • Smör
  • Milko turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Stek äppeltärningarna i smör så de får fin färg. Strö över havregryn och rosta dem lätt. Tillsätt eventuellt mer smör. Rör hela tiden. Pudra över kanel och strö över farinsocker.
    2. Stek några minuter så sockret smälter och karamelliseras. Varva den varma äppelkompotten med turkisk yoghurt i glas.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    Elis 13 februari 2008

    Fy hundan vad gott det är. MUMS!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben