Yoghurtfromage med kardemumma och kanelstekta äppelklyftor
Serverar: 4 portioner
Fräscht och mycket god effterrätt.
Ingredienser
1 ½ dl grekisk yoghurt
1 tsk nystött kardemumma
Lite finrivet citronskal
4 msk strösocker
3 dl grädde
1 påse Dr. Oetker snabbgelatinmix
4 äpplen
Honung
Kanel
Smör
Instruktioner
Blanda yoghurt med kardemumma, citron och socker. Häll grädden i en skål och vispa med elvisp ner snabbgelatinmix. Vispa grädden lätt och luftig. Vänd ner grädden i yoghurten och ställ i kyl 2 timmar.
Skala och ta ut kärnhuset på äpplerna. Klyfta varje äpple i sex klyftor. Stek äpplerna på medelvärme (de får inte brännas) i en rejäl klick med smör. När de är halvmjuka ringla över honung efter smak och pudra över kanel efter smak. Stek öpplerna nästan mjuka. Lägg upp dem ljummna i porttionsskålar. Klicka över fromagen