Yoghurtfromage med kardemumma och kanelstekta äppelklyftor

Serverar: 4 portioner

Fräscht och mycket god effterrätt.

Ingredienser

  • 1 ½ dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • Lite finrivet citronskal
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl grädde
  • 1 påse Dr. Oetker snabbgelatinmix
  • 4 äpplen
  • Honung
  • Kanel
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda yoghurt med kardemumma, citron och socker. Häll grädden i en skål och vispa med elvisp ner snabbgelatinmix. Vispa grädden lätt och luftig. Vänd ner grädden i yoghurten och ställ i kyl 2 timmar.
    2. Skala och ta ut kärnhuset på äpplerna. Klyfta varje äpple i sex klyftor. Stek äpplerna på medelvärme (de får inte brännas) i en rejäl klick med smör. När de är halvmjuka ringla över honung efter smak och pudra över kanel efter smak. Stek öpplerna nästan mjuka. Lägg upp dem ljummna i porttionsskålar. Klicka över fromagen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben