Pannacotta med kanelstekta äpplen

Serverar: 4 portioner

Lättlagad och ljuvligt god pannacotta.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • Kaneläpplen
  • 2 syrliga äpplen
  • Smör
  • 1-2 msk flytande honung
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Hetta upp lite smör i en stekpanna och lägg ner klyftorna, ringla över honungen och strö på kanel. Fräs under omrörning tills äppelklyftorna är lagom mjuka men inte mosiga. Fördela hälften i botten på 4 glas, spara resten till garnering.
    2. Blöt lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Skåra vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Koka ihop grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
    3. Ta upp gelatinbladen och krama ur allt vatten. Låt dem smälta i grädden under omrörning. Fiska upp vaniljstången. Låt blandningen kallna.
    4. Vispa upp gräddblandningen och häll den över äppelklyftorna i glasen. Låt stå kallt att stelna 3-4 timmar. Garnera med resten av äppelklyftorna vid serveringen och strö över lite kanel.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Millutt 9 september 2008

    Gjorde den här pannacottan häromdagen, och den gjorde succe här hemma, otroligt gott med de kanelstekta äpplena till pannacotta!!!

    Zlemma 1 mars 2011

    Supergott! Äpple- och kanelkombinationen är en given succé. =)

    aneng 30 december 2012

    Har gjort den flera gånger och den är verkligen gudomligt mjuk och len. Äpple och kanel är extra gott så här i jultid :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben