Kaneltårta

Serverar: 12 portioner

I botten en kaka kryddad med ingefära, kanel och nejlika. Över breds en kräm smaksatt med bl a kaffe. Du får snabbt en god tårta att bjuda på.

Ingredienser

  • Kaka
  • 100 g smör eller margarin
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen nejlika
  • 2½ dl gräddmjölk
  • Kräm
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 tsk snabbkaffe
  • Garnering
  • 1 msk socker
  • Röd karamellfärg
  • Ev jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst och blanda ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, ingefära, kanel och nejlika. Vänd ned mjölblandningen i smeten växelvis med gräddmjölk. Häll smeten i en smord, bröad bakform, 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° 40-45 minuter.
    2. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna helt.
    3. Kräm: Rör matfett och florsocker smidigt. Blanda ned ägget. Smaksätt med vaniljsocker, kanel, nejlika och kaffepulver utrört i litet vatten. Bred krämen över och runt om kakan.
    4. Blanda socker med någon droppe karamellfärg och strö det över tårtan. Garnera ev med jordgubbar och servera.

    Liknande recept

    1 h 35 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben