Äppel- och kaneltårta

Mascarponeosten kan bytas ut mot philadelphiaost

Ingredienser

  • 500 g mascarponeost
  • 2 dl florsocker
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 dl äppelmos
  • Garnering
  • 1 äpple
  • 1 dl vatten
  • 3 msk gelésocker
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda mascarpone med florsocker, crème fraiche och kanel. Tag undan ca hälften av krämen till garnering. Lägg ihop bottnarna med äppelmos och kräm emellan.
    2. Kärna ur och fintärna äpplet. Koka upp vattnet med gelésocker och rör i äpplet. Låt kallna.
    3. Bred lite kräm runt om tårtan. Fyll resterande kräm i en spritspåse. Spritsa krämen runt om tårtan och klicka ut äppelgelén på tårtan.
    4. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben