Frusen mandel- och kaneltårta

Serverar: 8 portioner

En god tårta.

Ingredienser

  • 150 g mandel, mald
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 krm kardemumma, stött
  • 3 dl vispgrädde 40%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm i diameter.
    3. Mal mandeln och blanda den med florsocker och kanel.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret. Bred ut smeten i formen.
    5. Grädda på nedersta falsen i ca 30 min.
    6. Vispa äggulorna och florsockret. Tillsätt kardemumman. Vispa och vänd ner grädden i äggsmeten.
    7. Bred ut smeten på den avsvalnade mandelbottnen. Täck med plastfolie och frys i minst 3 timmar.
    8. Tag ut en liten stund före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    missQ 22 maj 2012

    Tårtan var helt ok, men när det gäller frysta tårtor vinner de cheesecake-liknande tårtorna med philadelphiaost i tycker jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben