Kanelyoghurt-pannacotta med mandarinsallad

Serverar: 4 portioner

Fräscha smaker från mandarin möter gräddens milda och yoghurtens syrliga.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Mandarinsallad
  • 1 burk Del Monte mandariner, 312 g
  • Saften från en limefrukt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Dra ifrån värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen.
    2. Tillsätt kanel och yoghurt. Rör till en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen. Låt stå i ca 2 timmar tills pannacottan har stelnat.
    3. Häll av mandarinerna. Rör ihop limesaft och vaniljsocker. Lägg mandarinerna i en skål och häll över limesaften.
    4. Stjälp upp pannacottan och servera med mandarinsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 20 december 2009

    mycket god panacotta! Alla älskade den :-) Jag la till 1/2 msk vaniljsocker i pannacottan, när jag blandat i kanel och matlagningsyoghurten! Ska göra detta på julafton faktiskt :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben