Kanongod potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Passar till grillat kött, kyckling, skinka, rostbiff.

Ingredienser

  • 7-8 hg potatis, färsk potatis men delikatess potatis går också bra
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 bit purjulök eller 1/2 röd lök
  • 1 bit gurka ca 15 centimeter
  • 8 rädisor
  • 1 dl lätt majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk senap
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2-3 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad perskilja
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen mjuka, de skall inte gå i sönder. Blanda till dressingen gjord av majonnäs, gräddfil och senap. Smaka av med salt och vit peppar.
    2. Skär den kokta potaisen i skivor eller bitar. Blanda potatisen och den hackade purjolöken, rädisorna, gurkan försiktigt med dressingen och tillsätt gräslöken. Låt allt svalna tills den är kall.
    3. Dekorera med den hackade perskiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    begeanka 9 oktober 2008

    Helt ok! Mkt bättre än köpt! ;-)

    christincarlsson 11 maj 2010

    super god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben