Kantarellmuffins

Serverar: 6 portioner

Baka in en bit av skog och sommar i muffinsen. Kantareller harmonierar fint med basilika. Hittar du färsk svamp så njut av den lyckan, ta annars konserverad eller torkad som får ligga och dra i vatten någon timma. Hoppa över salt om du använder salt buljong.

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • Olja till stekning
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2½ dl mjölk eller grönsaksbuljong
  • 1 dl raps- eller olivolja
  • 80 g cheddarost eller annan smakrik ost
  • Instruktioner

    1. Bryn de ansade kantarellerna i oljan och låt dem svalna. Rör ihop mjöl, havregryn, bakpulver, salt och svartpeppar i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål.
    2. Rör först ned mjölk och olja försiktigt i äggsmeten, sedan osten och den brynta svampen. Blanda försiktigt ihop ägg/svampsmeten med mjölblandningen.
    3. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i 200° ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben