Baka in en bit av skog och sommar i muffinsen. Kantareller harmonierar fint med basilika. Hittar du färsk svamp så njut av den lyckan, ta annars konserverad eller torkad som får ligga och dra i vatten någon timma. Hoppa över salt om du använder salt buljong.
Ingredienser
200 g kantareller
Olja till stekning
5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 ägg
2½ dl mjölk eller grönsaksbuljong
1 dl raps- eller olivolja
80 g cheddarost eller annan smakrik ost
Instruktioner
- Bryn de ansade kantarellerna i oljan och låt dem svalna. Rör ihop mjöl, havregryn, bakpulver, salt och svartpeppar i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål.
- Rör först ned mjölk och olja försiktigt i äggsmeten, sedan osten och den brynta svampen. Blanda försiktigt ihop ägg/svampsmeten med mjölblandningen.
- Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i 200° ca 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)