Kantarellmuffins

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En annorlunda matmuffins, gott som en liten aptitretare innan middagen!!!

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • olja till stekning
  • 5 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk eller grönsaksbuljong
  • 1 dl oliv eller rapsolja
  • 80 g cheddarost eller en annan smakrik ost
  • Instruktioner

    Bryn kantarellerna i oljan och låt dem svalna. Rör ihop mjöl, havregryn, bakpulver, salt och svartpeppar i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål. Rör först ner mjölk och olja försiktigt i äggsmeten, sedan osten och den brynta svampen. Blanda försiktigt ihop ägg och svampsmeten med mjölblandningen. Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben