Kantarellpanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Färgstark rätt med en härlig, höstig smak. Gluten- och laktosfritt (om man väljer glutenfri pasta). Går även att utesluta kycklingen om man vill äta vegetariskt.

Ingredienser

  • ½ l kantareller
  • 2 stora gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 liten squash
  • ½ purjolök
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kantarellerna i mindre bitar och skiva löken. Finhacka vitlöken och skär mynt av morötterna. Tärna squashen, skär tunna ringar av purjolöken och strimla kycklingen.
    2. Fräs kantarellerna, löken, vitlöken samt morötterna i olja. Tillsätt squash och purjo och stek på svag värme i några minuter. Krydda med peppar och salt.
    3. Antingen kan man lägga undan detta en stund för att spara disk, eller så genomsteker man kycklingbitarna i en annan panna. Krydda med salt och peppar och blanda ihop med svampröran igen.
    4. Strö över med penne-pasta (eller min personliga favorit; Semper Tagliatelle)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mayapaya 21 november 2010

    Denna panna var god om man tog en lite klick crène fraiche på tallriken. Vi som inte äter så mycket kolhydrater uteslöt pastan. Vi kommer nog att göra den här flera ggr. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben