Fläskfilé och kantarellpanna

Serverar: 4 portioner

Denna goda filé bjuder jag ofta på.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1-2 fint hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kantarellfond
  • 12 körsbärstomater på kvist
  • 1 msk repad färsk timjan
  • 75 g förstekta eller konserverade kantareller
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor och krydda med salt och peppar
    2. Stek fläskfilébitarna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt vitlöken steka med mot slutet.
    3. Tillsätt crème fraiche, kantareller, kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.
    4. Strö över färsk timjan.
    5. Servera med ris och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben