Ugnsrostad gös med kantarellpanna

Serverar: 4 portioner

Para ihop kantareller med nyfångad gös, knaperstekt fläsk och några klickar smetana och du har en rätt med ljuvliga smakkombinationer.

Ingredienser

  • 1 hela gös, ca 1,5 kg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 citroner
  • 1 dl plockad dill
  • Smör&rapsolja spray, Arla
  • Kantarellpanna
  • 16 steklökar
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 500 g rensade kantareller
  • 16 kokta färskpotatisar
  • 1 dl smetana
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär 3 djupa snitt i varje sida av fisken. Salta och peppra insidan av fisken. Dela citronerna i klyftor. Fyll fisken med 4 citronklyftor och dill. Lägg fisken i en ugnssäker form, spraya över smör&rapsolja och lägg resten av citronklyftorna bredvid fisken. Ställ in fisken i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Sänk temperaturen till 100 grader och tillaga i ca 15 minuter till en innertemperatur på 48-50 grader.
    3. Koka lökarna hela med skalet på i saltat vatten, tills de är mjuka ca 15 minuter. Låt dem svalna och skala dem. Tärna fläsket och knaperstek i en varm stekpanna. Lyft ur fläsket och ställ åt sidan. Stek kantarellerna i samma stekpanna. Lägg ner löken, potatisen och fläsket, stek tills allt är varmt. Avsluta med smetena, salt, peppar och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben