Ugnsrostade rotfrukter med smak av Italien

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Suveränt gott till grillat eller stekt, kött som kyckling :)

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 stor palsternacka
  • 1 rödlök
  • Soltorkade tomater i olja
  • Svarta oliver
  • Oregano
  • Timjan
  • Flingsalt
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala morötterna och palsternackan. Skär i tjocka strimlor. Skala löken och dela den i tunna klyftor. Lägg alla grönsakerna på en djup plåt. Klipp soltorkade tomater över efter behag. Strö över svarta oliver. Krydda med oregano, timjan och flingsalt. Ringla rikligt med olja över. Använd gärna den som de soltorkade tomaterna ligger i.
    2. Rosta i ugnen ca 40 min, 200 grader, eller tills grönsakerna känns mjuka och fått färg.
    3. Tips: Är också makalöst gott att strö över fetaost i mindre bitar.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (2)

    erikalouise 5 mars 2011

    supergott!!!!!!!!

    vildaville2 27 december 2011

    Urläckert med fetaost!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben