I stundande vårtider är det ingenting som smakar så gott som den första grillningen! Här kommer ett tips på en marinerad flankstek tillsammans med ugnsrostade rotfrukter.
Ingredienser
Till köttet
Flankstek 700 g
2 vitlökar
2 msk olivolja
½ tsk salt
2 kvistar rosmarin
Peppar
Ugnsrostade rotfrukter
1 kg potatis
1 knippe morötter
3 palsternackor
2 Gula lökar
3 msk olivolja
3 st rosmarin kvistar
Salt
Peppar
Instruktioner
Lägg flanksteken i en plastpåse och massera in kryddor, krossad vitlök, olivolja, salt och peppar i köttet. Marinera i kylen i minst en timme.
Låt köttet ligga framme i 20 minuter tills rumstempererat. Ju längre köttet får marinera desto bättre!
Skrubba och skölj rotfrukterna och dela i lagom stora delar.
Häll på olivolja, salt, peppar och rosmarin och ugnsrosta i cirka 30-40 minuter på 200 grader.
Grilla köttet på en het grill, cirka 5 minuter på vardera sida.
Låt köttet vila i 10 minuter.
Servera den grillade flanksteken och rotfrukterna med ett par goda såser.