Grillad flankstek med ugnsrostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

I stundande vårtider är det ingenting som smakar så gott som den första grillningen! Här kommer ett tips på en marinerad flankstek tillsammans med ugnsrostade rotfrukter.

Ingredienser

  • Till köttet
  • Flankstek 700 g
  • 2 vitlökar
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 kvistar rosmarin
  • Peppar
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 1 kg potatis
  • 1 knippe morötter
  • 3 palsternackor
  • 2 Gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 3 st rosmarin kvistar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg flanksteken i en plastpåse och massera in kryddor, krossad vitlök, olivolja, salt och peppar i köttet. Marinera i kylen i minst en timme. Låt köttet ligga framme i 20 minuter tills rumstempererat. Ju längre köttet får marinera desto bättre!
    2. Skrubba och skölj rotfrukterna och dela i lagom stora delar. Häll på olivolja, salt, peppar och rosmarin och ugnsrosta i cirka 30-40 minuter på 200 grader.
    3. Grilla köttet på en het grill, cirka 5 minuter på vardera sida. Låt köttet vila i 10 minuter.
    4. Servera den grillade flanksteken och rotfrukterna med ett par goda såser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben