Spagettigratäng med smak av Italien

Serverar: 4 portioner

Mmm pasta, ost... spenat och bacon i en salig röra!! Ricotta är italiensk färskost som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 280 g pasta, t ex spaghetti eller linguini
  • 1 burk ricottaost, 250 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st ägg
  • 1 paket babyspenat, 80 g
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till formen
  • 2 tsk olivolja
  • Fyllning
  • 1 st stor gul lök
  • 10 st champinjoner
  • 1 paket skivat bacon
  • 1 paket cocktailtomater
  • 1 msk olivolja till fyllning
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
    2. Fyllningen: Skala och hacka löken. Skiva svampen. Strimla baconet, spara 2– 3 skivor till garnering. Dela tomaterna, spara några tomathalvor till garnering.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs i löken i 3 minuter. Tillsätt svamp och bacon och fräs 2– 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs cirka 1 minut.
    4. Blanda ricotta, crème fraiche och ägg i en bunke. Vänd ner grovhackad spenat. Salta och peppra. Vänd ner pastan.
    5. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hälften av pastablandningen i en smord ugnssäker form. Fördela över fyllningen. Lägg på resten av pastan.
    6. Garnera med det sparade baconet och tomathalvorna. Ringla över olivoljan. Sätt formen i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben