Kantarellpizza

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En stor familjepizza fylld med skogens guld

Ingredienser

  • Botten
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • 1 msk havssalt
  • ½ dl rapsolja
  • 1 kg vetemjöl
  • Fyllning
  • ½ kg kantareller
  • 2 rödlökar
  • 1½ dl ajvar relish
  • 125 g riven ost
  • 1 knippe timjan
  • 3 msk smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna till botten till en smidig deg och arbeta 5-8 minuter. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en 2 cm botten och lägg på en mjölad långpanna, låt jäsa i 10 minuter. Ansa och fräs svampen i smör. salta och peppra, Skiva rödlöken. Svetta löken i en stekpanna med smör. Bred ut ajvar relish över pizzabotten. Lägg på kantarellerna och lök. Strö över 0sten och timjan. Salta och peppra. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben