Kantarellpizza

Serverar: 2 portioner

En matig pizza med mycket svampsmak.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk mörk sirap
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • ½ dl riven parmesanost
  • ½ påse torrjäst (á 12 g)
  • Parmachips
  • 10 skivor parmaskinka
  • Champinjonkräm
  • 400 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk konjak
  • Topping
  • 2 l färska kantareller (600 g) eller 300 g förvälda
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk timjan
  • 1 röd paprika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 100 g oliver, gärna soltorkade
  • Garnering
  • ½ dl finhackad gräslök
  • 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 45 grader. Blanda vatten, olivolja, sirap och salt. Tillsätt mjöl, parmesan och till siat jästen. Arbeta till en smidig deg och jäs övertäckt ca 40 min.
    2. Parmachips: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg skinkskivoena på bakpappersklädda plåtar. Torka mitt i ugnen 20-30 min, beroende på skinktjocklek, tills de är spröda. Lossa skivorna försiktigt och låt kallna på galler.
    3. Champijonkräm: Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek dem i smör till de fått fin färg. Salta och peppra. Mixa champinjonerna med resterande ingredienser till en slät kräm. Låt kallna.
    4. Topping: Ansa kantarellerna eller låt förvälda rinna av. Stek dem i smör till fin färg. Krydda med salt, peppar, socker och timjan. Kärna ur och finhacka paprikan. Höj ugnsvärmen 225 grader.
    5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 30 cm i diameter. Bred på champinjonkrämen och strö över kantareller, paprika, parmesan och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
    6. Skär pizzorna i snibbar. Garnera med gräslök, gräddfil och parmachips.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben